Dzisiaj jest: 20.2.2026, imieniny: Anety, Lehca, Leona
Ocena została zapisana!
Na naszym forum możesz pisać bez rejestracji, po prostu zadaj pytanie i czekaj na odpowiedź

Forum o wszystkim!

Tutaj możesz napisać o wszystkim z czym masz problem nie koniecznie o budownictwie - pisz bez rejestracji!
Dodaj odpowiedź

Przeprowadzka na wieś

rozpoczęty 2 dni temu przez Rommine
2026-02-19 11:41 50%
Czy ktoś z was całe życie mieszkał w mieście, a potem przeprowadził się na wieś do własnego domu? Jakie są plusy i minusy, szczególnie jeśli chodzi o codzienne sprawy typu zakupy?
odpowiedziano wczoraj przez adem
2026-02-19 13:08 33%
Mieszkałam całe życie w mieście na skrajnej dzielnicy Wawy. Najpierw w mieszkaniu rodziców, potem w swoim własnym. Z mężem zapaliło nam się w tyłku na dom pod miastem. Wybudowaliśmy. Mieszkaliśmy tam 3 lata. Wszystko mnie wkurzało i dojazdy i cisza i to, że nie miałam po co się ładnie ubierać i dbać o siebie, zakupy jak dla wojska, by niczego nie zabrakło, bo nie można sobie w kapciach windą zjechać. Nie chciało mi się wychodzić i na wszystkie zaproszenia znajomych odpowiadaliśmy negatywnie, bo żadnemu z nas nie chciało się jechać autem. Wróciliśmy do miasta i kupiliśmy mieszkanie tym razem w ścisłym centrum, bo już nawet skrajnej dzielnicy nie chcieliśmy po domku pod miastem. I teraz mieszkam w tym miejscu 11 lat i już nigdy się stąd nie wyprowadzę.  Więcej na ten temat znajdziesz na blogu https://express-nieruchomosci.pl/blog/