Oferujemy zioła liofilizowane, dostępne jako plastry, proszek, kostka. Może być to pietruszka, koperek, szczypiorek oraz bazylia. Zaletą procesu liofilizowania jest zachowanie właściwości odżywczych, składników mineralnych, witamin. Jest to proces mrożenia, przedłużający czas przechowywania produktów żywnościowych. W procesie liofilizowania nie stosuje się konserwantów, dzięki czemu są to produkty pełnowartościowe i zdrowe. Mogą być doskonałym uzupełnieniem diety, zioła liofilizowane mogą być dodatkiem do różnych potraw, zup, sosów, makaronów, pizzy oraz wielu innych dań. Mogą być wykorzystywane na co dzień w kuchni. Zioła poddane procesowi liofilizacji zachowują swój aromat, kolor, w czasie dodawania do potraw wchłaniają wodę, dzięki czemu zachowują swój oryginalny charakter. Główną zaletą ziół liofilizowanych jest wydłużony termin przydatności do spożycia.
„Frigo Klasa” Sp. z o.o.
+48 885 253 525
+48 81 88 23 280
gpklasa@gpklasa.pl